Ispiši ovu stranicu

Sajmovi

Mjesečni sajam - Kastav

Svake treće subote u mjesecu održava se tradicionalni "Kastafski samanj" robe široke potrošnje na Šporovoj jami i cesti kod groblja od 8 do 18 sati.

Matejna - Viškovo

Manifestacija „Matejna” je dobila ime po zaštitniku župe i mjesta, Svetom Mateju. Slavi se svake godine 21. rujna. Od lokalnog događanja prerasla je u razinu regionalnog događanja na kojoj se svojim programima predstavljaju sve udruge s područja Općine Viškovo, ali i nastupaju najpoznatije zvjezde hrvatske estrade.

Bela nedeja - Kastav

Bela nedeja je tradicionalni trodnevni sajam u Kastvu. Slavi se u čast mladog vina, a spominje se već u Zakonu Grada Kastva iz 1400. godine; raznovrsna sajamska ponuda i prateći kulturno-zabavni programi.

Prva subota, nedjelja i ponedjeljak u listopadu dani su ponude i kušanja tek otočene mlade belice, autohtonoga bijeloga vina Kastavštine. Bela nedeja nije samo sajam mladoga vina, već se u Kastvu od davnina tih dana, uz prezentaciju starih zanata, priređuje velik sajam svakovrsne robe, uz brojne ugostiteljske štandove, te mnoštvo kulturnih događanja. Bela nedeja ima višestoljetnu tradiciju, a spominje se još u Zakonu grada Kastva iz 1400. godine.

udruzenje.info koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se