Polugodišnji izvještaj o radu 2013

POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU
UDRUŽENJA OBRTNIKA
VIŠKOVO-KASTAV-KLANA-JELENJE
ZA 2013. GODINU

Udruženje obrtnika Viškovo Kastav Klana Jelenje kao stručno-poslovna organizacija obrtnika koja promiče, usklađuje, zastupa interes obrtnika na području Grada Kastva  te  općina Viškovo, Jelenje i Klana  broji danas oko 710 obrta u radu.  


Udruženje je svoj rad u 2013. Godini zasnivalo na zadaćama koje proizlaze iz Zakona o obrtu, Statuta Hrvatske obrtničke komore, Statuta OK PGŽ, Statuta Udruženja obrtnika Viškovo Kastav Klana Jelenje i Programa rada za ovu godinu. U skladu sa Zakonom o obrtu i Statutom Udruženja obrtnika VKKJ, zadaće udruženja su da
-štiti i promiče interese svojih članova,
-pravodobno izvješćuje Područnu obrtničku komoru i HOK o svim pitanjima od interesa za obrtnike
-omogućuje protok svih informacija ukupnog komorskog sustava prema svojim članovima
-brine o unapređivanju školskog sustava u obrtništvu
-raspravlja o svim strukovnim i gospodarskim pitanjima na vlastitu inicijativu ili na poticaj Područne obrtničke komore
-izvješćuje svoje članove o radu i odlukama Područne obrtničke komore i HOK
-daje stručnu pomoć pri osnivanju i poslovanju obrta
-organizira strukovni rad kroz sekcije
-prikuplja podatke za komorski i vlastiti informacijski sustav, kao i druge podatke potrebne za vlastiti rad, te obavlja i druge zadaće određene Zakonom, Statutom i drugim aktima Udruženja obrtnika VKKJ.
Upravni odbor upravlja poslovima Udruženja i za svoj rad odgovara Skupštini. Održano  je 5 sastanaka i donosile su se Odluke vezane za valjano funkcioniranje Udruženja. Izuzev tekuće problematike, o kojoj se redovito raspravlja na sastancima Upravnog odbora, potrebno je istaknuti paralelno održavanje niza sastanaka vezanih za aktualne manifestacije i problematiku:
-sastanci vezani za maškarana događanja i „Najlepše maškaran poslovni prostor“
-Sastanci u Općini Viškovo  TZ za manifestacije „Dani Općine Viškovo“, „Majevicu“ , „Matejnu“ i„Advent na Viškovu“
-sastanci Uredništva časopisa „Poduzetnički Eho“
-Sastanci vezani za predavanja koja organizira Udruženje za svoje obrtnike
-Sastanci vezani za projekt „Prezentacija obrtničkih zanimanja“
-Sastanci s načelnicima jedinica lokalnih samouprava
-sastanci sekcije frizera i kozmetičara, te sekcije autostruke.

Obrtnici su pozivani na razne poslovne, opće i strukovne skupove koji se organiziraju da predstavnici određenih strukovnih Sekcija sudjeluju na:
1.    Susretima ugostitelja i turističkih djelatnika HOK
2.    Susretima trgovaca HOK
3.    Susretima prijevoznika HOK
4.    Susretima frizera i kozmetičara HOK
5.    Sastancima strukovnih Cehova i Sekcija pri POK-u i HOK-u
6.    Poslovnim susretima poduzetnika u organizaciji Županije, Općina i sl.


I ove godine organizirano smo posjetili najveći sajam obrtništva u Evropi , IHM sajam u Munchenu, od  8-10.03.2013.,gdje smo  posjetili i štand HOK na kojem su ove godine iz PGŽ nastupila 4 izlagača,   među kojima je bio i naš obrtnik iz Dražica Mičetić Miodrag, vlasnik obrta „Metalobrada“.  
Ususret drugoj fazi fiskalizacije koja je započela 1. Travnja 2013. te obuhvatila trgovce i obrtnike autostruke, Udruženje obrtnika VKKJ se aktivno uključilo u projekt „FISK-INFO“ namjenjen prilagodbi obrtnika naše županije fiskalizaciji. Projekt je osmislio i proveo u suradnji sa Obrtničkom komorom PGŽ  Autoservisni Cluster Rijeka, a prezentacija projekta održana je u Poduzetničkom domu u Saršonima za obrtnike iz autostruke.
Film pod nazivom „Što ću radit u životu“ dio je projekta namijenjem učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima, kao pomoć i preporuka za izvor predstojećeg upisa u srednju školu. Na sam projekt potakao nas je općenito manjak obrtnika kao i smanjen broj upisa učenika u obrtničke škole.
Kao i prethodne dvije godine kada smo krenuli sa ovim projektom i ove godine obilazimo osnovne škole Rijeke i okolice.(OŠ „Srdoči“, OŠ „Zamet“, OŠ „J.K.Jderetov“ Opatija).  Svake godine prezentacija započinje u OŠ „Sv.Matej“ u Viškovu. Ove godine je to bilo u sklopu manifestacije povodom Dana Općine.U travnju ove godine film je prezentiran na  Rabu, te u Vrbovskom u OŠ „I.G.Kovačića“ , u OŠ Severin na Kupi , i  u OŠ „Nikola Tesla“ u Brod Moravicama.
Upravni odbor HOK je na izvanrednoj sjednici održanoj 19.travnja donio Odluku o provedbi ankete među članstvom HOK, budući da Ministarstvo poduzetništva i obrta nije prihvatilo primjedbe Hrvatske obrtničke komore, odnosno obrtnika diljem Hrvatske, na prijedlog Zakona o obrtu, koji su dostavljeni svim zastupnicima Hrvatskog sabora. Anketa je provedena na području cijele Hrvatske, pa tako i na području Udruženja obrtnika Viškovo Kastav Klana Jelenje.
Udruženje obrtnika VKKJ uključilo se i u manifestaciju „Majevica 2013“ koja je održana u nedjelju 5. Svibnja, na parkiralištu Milihovo, i upotpunilo program izložbom proizvoda obiteljskih obrta, (med i proizvodi od meda, maslinovo ulje iz Istre, domaća lavanda iz Poljana, ljekoviti proizvodi, suveniri).   
Tvrtka Philip Morris je donacijom Hrvatskoj obrtničkoj komori omogućila nabavu  200 fiskalnih blagajni namijenjenih malim trgovcima, a u cilju pomoći provedbe zakonske obveze fiskalizacije. Svaka područna obrtnička komora dobila je 10  fiskalnih blagajni. Iz našeg Udruženja blagajnu je dobila mlada grobnička obrtnica Korina Puljanić koja vodi „butigu živežnih namirnica i kućnih potrepština „Butiga 1“ iz Jelenja.
7 naših obrtnika i ove godine prijavilo se je na 6. Obrtničke sportske igre koje su ove godine organizirane u Hotelu Aurora u Malom lošinju u terminu od 16-19. 05.2013.

U sklopu proslave Dana Grada kastva u Šporovoj jami u subotu 1. Lipnja održana je revija avangardnih frizura i make upa pod nazivom „Zdola neba kastavsega-vavek lepe kastavki“ koju su organizirali Udruženje obrtnika VKKJ zajedno sa sekcijom frizera i kozmetičara. Revija je održana u Dvorani Doma Braće Matešić koja je bila pretijesna za sve posjetitelje. Reviju su nosili modeli amateri, a za njihove frizure i šminku bili su zaslužni „Studio Hello“, Obrt za frizerske usluge „Urban“, Kozmetički salon „Bellezza“, Studio zdravlja i ljepote „No. 7“.
Radio emisije na Domaćem radiju „Obrtničke minute“ emitiraju se i dalje svake srijede u terminu od 11,30, a obrađuju se aktualne obrtničke teme. U emisijama sudjeluju obrtnici, stručni suradnici, predstavnici lokalnih samouprava, banaka, agencija, osiguravajućih društava  i sl. sa informacijama od interesa za obrtnike .Nastojimo omogućiti protok svih informacija ukupnog komorskog sustava prema svojim članovima i informirati obrtnike o  zakonskim propisima i odredbama bitnim za njihovo poslovanje.
Pred Vama je novi broj našeg lista „Poduzetnički Eho“  u kojem možete pročitati sve o aktivnostima Udruženja, upoznati se s najnovijim zakonskim propisima vezanim za obrtništvo, saznati o tekućim obvezama prema državi i drugim institucijama, pročitati tekstove  o Kvarner Expu, IHM sajmu u Minhenu, reviji Zdola neba Kastavskega- vavek lepe kastavki …    

Gastro lutalica

adria oil

200x120

Gospodarski vodič 2017

vodic

Za preuzimanje klikinte na sliku

Glasilo EHO

  • 1
  • 2
  • 3
  • Matejna
  • Manifestacije
  • Majevica
  • Konobe
  • Maškare

Kotlić 2019. Kotlić 2018. Kotlić 2016.

 

Svečana sjednica 2019. Humanitarna manifestacija 5.3.2019 i paljenje Pusta
Svečana sjednica 2018. Poduzetnički dan 2016.
Radionica e-račun Poduzetnički dan 2018.
 

 

2016. 2015.

 

Dalibor Ožanić Ervin Tomić Tomislav Širola
 
Haris Jurada Boris Sušanj Dalibor Mladenić
Boris Radović Beli

 

Maškare 2013. Maškare 2015. Najbolje maškarani prostor 2016.

 

udruzenje.info koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se