Okrugli stol računovođa „Bez računovođa se ne računa“

Nakon uspješnog Okruglog stola računovođa održanog u Zagrebu, Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organiziraju Okrugli stol računovođa u Rijeci

Okrugli stol pod nazivom „ Bez računovođa se ne računa“, održat će se 16.10.2018.u Hotelu Jadran u Rijeci, Šetalište XIII divizije 46, s početkom u 11,00 sati.

Računovođe se svakodnevno susreću s brojnim promjenama zakona i propisa te kratkim vremenom za njihovo provođenje u praksi.Jedan od njihovih najvažnijih zadataka jest da prenose znanje klijentima, upoznaju ih i upozoravaju na što sve treba paziti kako se ne bi prekršili propisi.

Stoga uz redovan posao, uvijek moraju imati spremne odgovore na brojne upite i zahtjeve, kako klijenata, tako i zakonodavca. Pri tome se od njih očekuje točnost i nepogrešivost, a uz to su opterećeni obvezama koje se ne tiču računovodstvene struke.

Uz sve izazove s kojima se suočavaju u okviru kompleksnih i zahtjevnih radnih zadataka, računovođe su suočene s problematikom licenciranja.

O svemu navedenom kao i o problemu obrazovanja budućih kadrova za računovodstvo te suradnji predstavnika računovođa s mjerodavnim institucijama u okviru Okruglog stola računovođa razgovarat će predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Porezne uprave, Hrvatske udruge poslodavaca, Ekonomskog fakulteta, časopisa Računovodstvo, revizija i financije, Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske, Hrvatske udruge računovođa.

Raspravom će moderirati Đurđica Mostarčić, predsjednica sekcije računovođa pri HOK-u.

Ovim Okruglim stolom želi se doprinijeti nastojanjima da se rastereti poslovanje računovodstvenih servisa i pojednostavi poslovanje obrtnika i poduzetnika.

Kako je obzirom na mogućnosti prostora broj sudionika ograničen molimo Vas da svoje mjesto osigurate što prije. Prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta dvorane.