Usavršavanjem do sigurnog radnog mjesta“ – dodatna edukacija kadra za potrebe ugostiteljstva

Hrvatska obrtnička komora u suradnji sa Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pokrenula je projekt „Usavršavanjem do sigurnog radnog mjesta - dodatna edukacija kadra za potrebe ugostiteljstva“, s ciljem rješavanja nedostatka kvalificirane radne snage. Projekt će uskoro biti prezentiran.

Ugostiteljstvo, kao dio ukupne turističke ponude, zahtijeva prije svega kvalitetnu radnu snagu. Unatoč velikom broju nezaposlenih ljudi u našoj zemlji, prema mišljenju struke mali je broj onih koje se smatra stručnom radnom snagom. Iz tog smo razloga, u suradnji s nadležnim institucijama, odlučili pokrenuti ovaj projekt, kako bismo Vama, obrtnicima te cijelom turističkom sektoru, osigurali kvalitetnu radnu snagu.

Fokus je u ovom trenutku stavljen na sezonsku radnu snagu, odnosno na zapošljavanje onih trenutno nezaposlenih radnika koji posjeduju određena znanja i kompetencije, ali nisu dovoljno stručni i kvalificirani da bi mogli odmah samostalno početi sa radom.

Ugostiteljima koji iskažu interes za sudjelovanje u projektu, bit će osigurana financijska naknada u iznosu od 700,00 kn po osobi na osposobljavanju na radnom mjestu, uz brojne pogodnosti, porezne olakšice i rasterećenja. Ugostitelji mogu sudjelovati kao stručni suradnici, savjetnici ili edukatori.

Pripremljeni su programi osposobljavanja na radnom mjestu za sljedeća zanimanja:

-       priprematelj jednostavnih jela i slastica

-       poslužitelj jela i pića

-       priprematelj bureka i pizza

-       sobarica

Trenutni nam je cilj dobiti što realniju sliku potreba ugostitelja te njihove spremnosti za sudjelovanje u projektu, kako bi se mogli provesti pripremljeni programi edukacija.

Priložena anketa namijenjena je područnim obrtničkim komorama, kako bi, u suradnji s udruženjima, od ugostitelja na području svojih županija prikupili što više informacija korisnih za ovaj projekt. Stoga Vas hitno molimo za povratne informacije, u vidu ispunjavanja priložene ankete, najkasnije do 24. lipnja 2016., do 12 sati.

Za sve daljnje informacije, molimo Vas da se obratite na e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Anketu preuzmite klikom OVDJE

Gastro lutalica

200x120

Gospodarski vodič 2017

vodic

Za preuzimanje klikinte na sliku

Glasilo EHO

  • 1
  • 2
Best UK Bookis l.betroll.co.uk Ladbrokes
  • Matejna
  • Manifestacije
  • Majevica
  • Konobe
  • Maškare

Kotlić 2019. Kotlić 2018. Kotlić 2016.

 

Svečana sjednica 2019. Humanitarna manifestacija 5.3.2019 i paljenje Pusta
Svečana sjednica 2018. Poduzetnički dan 2016.
Radionica e-račun Poduzetnički dan 2018.
 

 

2016. 2015.

 

Dalibor Ožanić Ervin Tomić Tomislav Širola
 
Haris Jurada Boris Sušanj Dalibor Mladenić
Boris Radović Beli

 

Maškare 2013. Maškare 2015. Najbolje maškarani prostor 2016.

 

How to get bonus http://w.betroll.co.uk/ Will Hill
udruzenje.info koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se