Usavršavanjem do sigurnog radnog mjesta“ – dodatna edukacija kadra za potrebe ugostiteljstva

Hrvatska obrtnička komora u suradnji sa Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pokrenula je projekt „Usavršavanjem do sigurnog radnog mjesta - dodatna edukacija kadra za potrebe ugostiteljstva“, s ciljem rješavanja nedostatka kvalificirane radne snage. Projekt će uskoro biti prezentiran.

Ugostiteljstvo, kao dio ukupne turističke ponude, zahtijeva prije svega kvalitetnu radnu snagu. Unatoč velikom broju nezaposlenih ljudi u našoj zemlji, prema mišljenju struke mali je broj onih koje se smatra stručnom radnom snagom. Iz tog smo razloga, u suradnji s nadležnim institucijama, odlučili pokrenuti ovaj projekt, kako bismo Vama, obrtnicima te cijelom turističkom sektoru, osigurali kvalitetnu radnu snagu.

Fokus je u ovom trenutku stavljen na sezonsku radnu snagu, odnosno na zapošljavanje onih trenutno nezaposlenih radnika koji posjeduju određena znanja i kompetencije, ali nisu dovoljno stručni i kvalificirani da bi mogli odmah samostalno početi sa radom.

Ugostiteljima koji iskažu interes za sudjelovanje u projektu, bit će osigurana financijska naknada u iznosu od 700,00 kn po osobi na osposobljavanju na radnom mjestu, uz brojne pogodnosti, porezne olakšice i rasterećenja. Ugostitelji mogu sudjelovati kao stručni suradnici, savjetnici ili edukatori.

Pripremljeni su programi osposobljavanja na radnom mjestu za sljedeća zanimanja:

-       priprematelj jednostavnih jela i slastica

-       poslužitelj jela i pića

-       priprematelj bureka i pizza

-       sobarica

Trenutni nam je cilj dobiti što realniju sliku potreba ugostitelja te njihove spremnosti za sudjelovanje u projektu, kako bi se mogli provesti pripremljeni programi edukacija.

Priložena anketa namijenjena je područnim obrtničkim komorama, kako bi, u suradnji s udruženjima, od ugostitelja na području svojih županija prikupili što više informacija korisnih za ovaj projekt. Stoga Vas hitno molimo za povratne informacije, u vidu ispunjavanja priložene ankete, najkasnije do 24. lipnja 2016., do 12 sati.

Za sve daljnje informacije, molimo Vas da se obratite na e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Anketu preuzmite klikom OVDJE

200x120

Gospodarski vodič 2017

vodic

Za preuzimanje klikinte na sliku

Glasilo EHO

  • 1
  • 2
Best UK Bookis l.betroll.co.uk Ladbrokes
How to get bonus http://w.betroll.co.uk/ Will Hill
udruzenje.info koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se