Osvježavanje podataka i upis novih obrtnika u BAZU

Svim članovima prenosimo obavijest Hrvatske obrtničke komore:

PREDMET:   CD Poslovne informacije 2016. – osvježavanje podataka i upis novih obrtnika u Bazu

Poštovani,

početkom sljedeće godine, planira se izdavanje novog CD-a Poslovne informacije 2016.

Baza proizvodnih i uslužnih obrta Hrvatske obrtničke komore, koja predstavlja sadržaj navedenog CD-a, nudi informacije o ponudi proizvoda i usluga članova HOK-a. Također, navedena baza dostupna je na internetskim stranicama Hrvatske obrtničke komore. Sam sadržaj baze uključuje bazu podataka proizvodnog obrta, ali i druge korisne podatke. Namjena CD-a Poslovne informacije, koje Hrvatska obrtnička komora izdaje svake dvije godine je učiniti podatke o hrvatskim obrtnicima dostupnim svim potencijalnim trgovačkim partnerima, kako u široj regiji tako i u Europi.

Svi podaci dostupni na CD-u su prevedeni na engleski i njemački. Pretraživanje je moguće po proizvodnom programu, djelatnostima, i svim ostalim upitima.

Baza podataka sadržava sljedeće dostupne podatke o pojedinom obrtu: kontakt podaci (adresa, tel. fax, e-mail), potencijalne mogućnosti obrta (djelatnosti prema katalogu djelatnosti HOK-a, raspoloživa oprema i strojevi, radni prostor), stručne nagrade, certifikati i najvažnije - proizvodni program. Na CD-u su i foto pregledi sa uspješnih nastupa na domaćim i međunarodnim sajmovima.

CD Poslovne informacije i Baza obrtnika značajan je promotivni medij hrvatskog obrtništva i kao takav distribuira se na svim uglednim međunarodnim i domaćim sajmovima (München, Graz, Zagreb). Međunarodna suradnja Hrvatske obrtničke komore bitna je za otvaranje inozemnih tržišta hrvatskim obrtnicima, a dostupnost ovakve praktične i iscrpne baze podataka važna je u stvaranju novih poslovnih odnosa, ali i omogućavanju uspješnih poslovnih suradnji i na domaćem tržištu.

Zaključno, svaki obrtnik je u mogućnosti uz svoje podatke u Bazi priložiti i fotografije, čime se dodatno promovira linija proizvoda i proizvodni kapaciteti. Omogućujemo također i besplatno postavljanje kompletne web stranice - s više fotografija, teksta i drugih informacija.

Novi korisnici za upis u bazu trebaju popunjeni, potpisani i žigosani formular dostaviti na adresu HOK-a: Ilica 49, 10 000 Zagreb. Formular je moguće preuzeti u udruženju obrtnika ili u područnoj obrtničkoj komori, odnosno na internetskim stranicama: www.hok.hr, na dijelu ''Baza obrtnika'', zatim ''Uputstva'' te ovisno za koji se modul prijavljuje (''Proizvodno zanatstvo'', '' Ugostiteljstvo i turizam'' ili ''Poslovni adresar'') može se preuzeti obrazac u PDF formatu (obrazac vam dostavljamo također i u prilogu). Na navedenim stranicama također se mogu dobiti i sve potrebne upute o samoj bazi podataka, te ostale informacije vezano uz ažuriranje i održavanje baze.

Za promjenu podataka potrebni su : korisničko ime i lozinka.

Ako obrtnici do sada nisu osobno mijenjali korisničko ime i lozinku, navedene se podatke mogu saznati :

- u vašem udruženju obrtnika,

- u vašoj područnoj komori

- u Hrvatskoj obrtničkoj komori,

faks 01 48 46 610, tel. 48 06 626, 48 06 632.

Molimo da ovaj dopis proslijedite obrtnicima na vašem području. Kako bi ažurirani podaci bili uvršteni na novom CD-u Poslovne informacije 2016., novi upis podataka ili sve promjene potrebno je izvršiti do 27. studenoga 2015. godine.

S poštovanjem,

Šef Odjela za organizaciju rada cehova

Hrvatske obrtničke komore

Ivica Štambuk, v.r.