Ispiši ovu stranicu

Pozivni natječaj za dodjelu stipendija

Poštovani,

na stranicama Obrtničke Komore Rijeka (www.obrtnicka-komora-rijeka.hr) objavljen je Pozivni natječaj za dodijelu stipendija učenicima drugih razreda koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja za školsku godinu 2014./2015. 
 
Molimo sve zaintereisrane da se jave u naše udruženje kako bismo im dali obrazac Prijave za dojelu stipendija i Izjavu da učenik ne šprima stipendiju od drugih isplatitelja.
Za sve ostale informacije, također nam se možete obratiti.
 
Udruženje obrtnika Viškovo - Kastav - Klana - Jelenje
Tajnica Laura Vlah
 
Tekst pozivnog natječaja:
 
Broj: 955 / 2014
 
Rijeka, 24.09.2014.
 
 
Temeljem članka 8. Pravilnika o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu Povjerenstvo za dodjelu stipendija raspisuje
 
POZIVNI NATJEČAJ
za dodjelu stipendija učenicima obrtničkih zanimanja za školsku godinu 2014./2015.
 
Natjecati se mogu redoviti učenici drugih razreda koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja i koji imaju prebivalište na području Primorsko-goranske županije.
 
U skladu s kriterijima iz Pravilnika izabrat će se učenici drugih razreda koji se školuju za sljedeća deficitarna obrtnička zanimanja:
 
 • kuhar
 • konobar
 • slastičar
 • stolar
 • vodoinstalater
 • zidar
 • elektroinstalater
 • instalater grijanja i klimatizacije
 • Instalater kućnih instalacija
 • bravar
 • brodski mehaničar
 
 
Mjesečna stipendija iznosi 500,00 kuna, a isplaćivat će se za period od 1. rujna 2014. do 31. kolovoza 2015. godine.
 
Stipendisti se obvezuju redovito pohađati nastavu i uredno izvršavati svoje školske obveze, te u roku od 15 dana po završetku polugodišta i školske godine dostaviti Obrtničkoj komori PGŽ na uvid izvješće o uspjehu, odnosno školsku svjedodžbu. Ukoliko stipendist iz neopravdanih razloga prekine školovanje, odnosno ne završi razred za koji je primao stipendiju, davatelj stipendije ima pravo raskinuti Ugovor o stipendiranju i obvezati stipendista na povrat cjelokupnog iznosa primljene stipendije, uz kamatu po eskontnoj stopi Hrvatske narodne banke.
 
Prilikom utvrđivanja liste kandidata boduju se uspjeh učenika u 1. razredu srednje škole, kao i postignuti posebni uspjesi u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, socijalne obiteljske prilike, te prebivalište na otocima i brdsko-planinskim područjima.
 
Uz Prijavu za dodjelu stipendije potrebno je priložiti sljedeće isprave:
 
 • Presliku domovnice
 • Potvrdu o prebivalištu (ne stariju od 6 mjeseci)
 • Presliku svjedodžbe 1. razreda srednje škole
 • Preslike diploma ili drugih priznanja dobivenih na natjecanjima, susretima i smotrama gradske (općinske), županijske, državne ili međunarodne razine
 • Potvrdu o mjesečnom prihodu za sve članove domaćinstva u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu 2014. godine (za nezaposlene članove domaćinstva priložiti potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili potvrdu Ministarstva financija - Porezne uprave, te potvrdu o upisu na fakultet za članove domaćinstva koji studiraju)
 • Pisanu izjavu da učenik ne prima stipendiju od drugih isplatitelja
 
 
Pozivni natječaj za dodjelu stipendija učenicima obrtničkih zanimanja za školsku godinu 2014./2015., kao i obrazac Prijave za dodjelu stipendija i Izjave da učenik ne prima stipendiju od drugih isplatitelja, objavljeni su na web stranicama:
www.obrtnicka-komora-rijeka.hr
Obrazac Prijave za dodjelu stipendija i Izjave da učenik ne prima stipendiju od drugih isplatitelja, kao i Pozivni natječaj, kandidati mogu preuzeti u prostorijama Obrtničke komore PGŽ, Rijeka, Zanonova 1 (III kat) ili u udruženjima obrtnika s područja grada ili općine prebivališta kandidata.
 
Prijave s potrebnom dokumentacijom treba dostaviti u Obrtničku komoru Primorsko-goranske županije, Rijeka, Zanonova 1/III, zaključno do 09.10.2014. godine.
 
Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije, tel. 325 581 ili 325 599 ili u udruženju obrtnika s područja grada ili općine prebivališta kandidata.
 
 
Predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija
Đani Vozila, v.r.
udruzenje.info koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se