Pozivni natječaj za dodjelu stipendija

Poštovani,

na stranicama Obrtničke Komore Rijeka (www.obrtnicka-komora-rijeka.hr) objavljen je Pozivni natječaj za dodijelu stipendija učenicima drugih razreda koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja za školsku godinu 2014./2015.

Molimo sve zaintereisrane da se jave u naše udruženje kako bismo im dali obrazac Prijave za dojelu stipendija i Izjavu da učenik ne šprima stipendiju od drugih isplatitelja.
Za sve ostale informacije, također nam se možete obratiti.

Udruženje obrtnika Viškovo - Kastav - Klana - Jelenje
Tajnica Laura Vlah

Tekst pozivnog natječaja:

Broj: 955 / 2014

Rijeka, 24.09.2014.

Temeljem članka 8. Pravilnika o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu Povjerenstvo za dodjelu stipendija raspisuje

POZIVNI NATJEČAJ

Natjecati se mogu redoviti učenici drugih razreda koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja i koji imaju prebivalište na području Primorsko-goranske županije.

U skladu s kriterijima iz Pravilnika izabrat će se učenici drugih razreda koji se školuju za sljedeća deficitarna obrtnička zanimanja:

• kuhar
  • konobar
  • slastičar
  • stolar
  • vodoinstalater
  • zidar
  • elektroinstalater
  • instalater grijanja i klimatizacije
  • Instalater kućnih instalacija
  • bravar
  • brodski mehaničar

Mjesečna stipendija iznosi 500,00 kuna, a isplaćivat će se za period od 1. rujna 2014. do 31. kolovoza 2015. godine.

Stipendisti se obvezuju redovito pohađati nastavu i uredno izvršavati svoje školske obveze, te u roku od 15 dana po završetku polugodišta i školske godine dostaviti Obrtničkoj komori PGŽ na uvid izvješće o uspjehu, odnosno školsku svjedodžbu. Ukoliko stipendist iz neopravdanih razloga prekine školovanje, odnosno ne završi razred za koji je primao stipendiju, davatelj stipendije ima pravo raskinuti Ugovor o stipendiranju i obvezati stipendista na povrat cjelokupnog iznosa primljene stipendije, uz kamatu po eskontnoj stopi Hrvatske narodne banke.

Prilikom utvrđivanja liste kandidata boduju se uspjeh učenika u 1. razredu srednje škole, kao i postignuti posebni uspjesi u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, socijalne obiteljske prilike, te prebivalište na otocima i brdsko-planinskim područjima.

Uz Prijavu za dodjelu stipendije potrebno je priložiti sljedeće isprave:

• Presliku domovnice
  • Potvrdu o prebivalištu (ne stariju od 6 mjeseci)
  • Presliku svjedodžbe 1. razreda srednje škole
  • Preslike diploma ili drugih priznanja dobivenih na natjecanjima, susretima i smotrama gradske (općinske), županijske, državne ili međunarodne razine
  • Potvrdu o mjesečnom prihodu za sve članove domaćinstva u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu 2014. godine (za nezaposlene članove domaćinstva priložiti potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili potvrdu Ministarstva financija - Porezne uprave, te potvrdu o upisu na fakultet za članove domaćinstva koji studiraju)
  • Pisanu izjavu da učenik ne prima stipendiju od drugih isplatitelja

Pozivni natječaj za dodjelu stipendija učenicima obrtničkih zanimanja za školsku godinu 2014./2015., kao i obrazac Prijave za dodjelu stipendija i Izjave da učenik ne prima stipendiju od drugih isplatitelja, objavljeni su na web stranicama:
Obrazac Prijave za dodjelu stipendija i Izjave da učenik ne prima stipendiju od drugih isplatitelja, kao i Pozivni natječaj, kandidati mogu preuzeti u prostorijama Obrtničke komore PGŽ, Rijeka, Zanonova 1 (III kat) ili u udruženjima obrtnika s područja grada ili općine prebivališta kandidata.

Prijave s potrebnom dokumentacijom treba dostaviti u Obrtničku komoru Primorsko-goranske županije, Rijeka, Zanonova 1/III, zaključno do 09.10.2014. godine.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije, tel. 325 581 ili 325 599 ili u udruženju obrtnika s područja grada ili općine prebivališta kandidata.

Predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija
Đani Vozila, v.r.