RADIONICA Komunikacija u poslovanju

Udruženje obrtnika Viškovo, Kastav, Klana i Jelenje organizira radionice za svoje obrtnike koji često moraju uz to što su stručnjaci u pružanju svojih usluga i izradi svojih proizvoda biti i nabava i prodaja, pregovarači, ugovarači, stručnjaci za marketing, poslodavci, financijeri i trebaju znati voditi svoje zaposlenike. Teško je biti sve to u jednoj osobi, zato mi nudimo početno znanje o svim navedenim područjima.

Trenerica je Alex Tessin, također naša obrtnica,  s kojom je naše Udruženje već prije šest godina bilo organiziralo nekoliko blokova radionica na temu komunikacije u poslovanju – tada za frizere, kozmetičare i trgovce. Radionice su bile dobro posjećene i polaznici su u anketi iste ocijenili kao dobre, korisne i primjenjive, a trenerica je bila dobila same petice za organizaciju i način izlaganja.

Ako želite naučiti nešto više o vođenju svojih zaposlenika koji možda i nisu toliko ljubazni i susretljivi do vaših kupaca koliko biste Vi željeli, ili biste voljeli znati više o marketingu, čuti primjere kako ponuditi svoje proizvode i usluge na internetu i treba li Vam uopće reklama? A možda želite otkriti vještine pregovaranja i izbjegavanja nesporazuma? Sve to i više tema je radionica koje će trajati osam tjedana. U prvom kugu radionice su namijenjene vlasnicima obrta, a u drugom njihovim zaposlenicima.

Radionice će se održavati na Viškovu jednom tjedno u terminu koji najviše odgovara pojedinoj grupi i trajat će dva do tri sata. Grupa također može po dogovoru odgoditi radionicu, trenerica se tome prilagođava. Grupa trenutno može imati do deset polaznika, i košta po radionici i polazniku 100 kn, ostatak sufinancira Udruženje obrtnika. Radionice valja platiti unaprijed za dva mjeseca, nakon prve radionice.

Ako se ne popuni broj s obrtnicima, na radionice može se prijaviti i osoba koja nije obrtnik uz plaćanje pune cijene od 200 kn po radionici.

Specijalizirane radionice nudimo za sljedeće struke:

• frizeri i kozmetičari

• ugostitelji

• uslužne djelatnosti

• trgovci

• vođenje sastanaka, vještine slobodnog govora i javnog nastupa (za sve struke)

Prve četiri radionice bave se svim vještinama i sposobnostima koje obrtnik mora posjedovati osim struke kojom se bavi. Vođenje svojih zaposlenika, odnos do kupaca i partnera, kako izbjeći nesporazume, pregovaranje i sklapanje ugovora, komunikacija do svih sudionika u poslovanju, istraživanje tržišta, marketing, reklame – treba li ili ne, ako da, kakva reklama, web stranica – zašto je potrebna, koliko smije koštati, što i koliko možemo sami učiniti, pisana komunikacija i teme koje polaznici budu sami predložili i prepoznali kao važne. Navedeni sadržaj prilagodit će se specifičnim karakteristikama struke.

Na radionici Vođenje sastanaka, vještine slobodnog govora i javnog nastupa polaznici uvježbavaju vještine komunikacije kao i kako slagati smislene rečenice, kako ne izgubiti nit u razgovoru, uče obrazlagati i argumentirati svoj stav, voditi sastanke i skupove, govoriti pred publikom, savladati tremu i stres, uče kriznu komunikaciju, uče o pravilima verbalnog i neverbalnog govora, a po želji i pravila poslovne korespondencije. Radionice se sastoje od teorijskog i praktičnog dijela gdje se nastup vježba/nastup polaznika snima, kako bi sebe čuo i vidio.

Prvi krug radionica namijenjen je vlasnicima obrta, a drugi njihovim djelatnicima, jer nakon što vlasnici obrta završe s pohađanjem seminara, trebali bi i njihovi djelatnici. Koliko će pak njihove radionice trajati, ovisi o početnom znanju zaposlenika. Neke grupe savladaju brže osnove odnosa do kupca i rad u salonu/restoranu/trgovini, a nekima treba dulje.

Ovime Vas želimo ohrabriti da radite na sebi i svom obrtničkom znanju dodate i druge vještine neizostavne za uspješno poslovanje!

Svi zainteresirani neka se jave u Udruženje obrtnika Viškovo Kastav Klana Jelenje putem maila; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mob. 091 3297 926

Gastro lutalica

adria oil

Svečana sjednica 2019. Humanitarna manifestacija 5.3.2019 i paljenje Pusta
Radionica e-račun Poduzetnički dan 2018.