TEČAJ ZA STJECANJE POTREBNOG ZNANJA O SPREČAVANJU ZARAZNIH BOLESTI (HIGIJENSKI MINIMUM)

Od 1.01.2020. nastupile su izmjene dinamike obavljanja zdravstvenih pregleda, te se povremeni zdravstveni  pregledi obavljaju jednom godišnje. Tečaj zdravstvenog odgoja- higijenski minimum obavezne su polagati i  - osobe koje se bave djelatnošću pružanja higijenske njege pučanstvu (javna kupališta, "Wellness centri, kozmetički saloni, brijačnice, frizerski saloni, saloni za masažu, saloni za manikuru pedikuru i sl.)


TEČAJ ZA STJECANJE POTREBNOG ZNANJA O SPREČAVANJU ZARAZNIH BOLESTI (HIGIJENSKI MINIMUM)

Tečaj se organizira temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17) i Pravilnikom o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti (NN 116/18)  te odluke Ministra zdravstva o visini troškova stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenom odgoju osoba od 15. ožujka 2019. godine.

Tečaj o sprečavanju širenja zaraznih bolesti dužne su završiti osobe koje svoje poslove obavljaju u proizvodnji ili prometu kozmetičkih proizvoda, a koje na svojim radnim mjestima dolaze u neposredan dodir s kozmetičkim proizvodima te fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost pružanja usluga njege ili uljepšavanja lica i tijela, kao i osobe koje obavljaju poslove unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice.

Potrebna znanja o sprečavanju zaraznih bolesti moraju steći osobe prije početka rada.  

Osobe koje su tečaj položile, obvezatne su obnoviti svoje znanje pohađajući tečaj svakih 5 godina.

Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje u programima obrazovanja za proizvodnju ili promet kozmetičkih proizvoda i djelatnosti pružanja usluga njege ili uljepšavanja lica i tijela i obavljanja poslova unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice, tečaj trebaju pohađati 5 godina nakon završenog strukovnog obrazovanja.

Osobe koje su završile sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski studij iz područja: medicine, farmacije, sanitarnog inženjerstva i biokemijskog inženjerstva posjeduju potrebna znanja o sprečavanju zaraznih bolesti te su izuzete od obveze pohađanja tečaja (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 130/17 od 27.12.2017).

PLAN I PROGRAM PROVEDBE TEČAJA

Tečaj se organizira na V. katu u velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Krešimirova 52 a, sa sjedištem u Rijeci i u njegovim organizacijskim jedinicama, odnosno ispostavama.

Osobe koje podliježu obvezi pohađanja tečaja i koje isti pohađaju prvi puta, dužne su prisustvovati teorijskoj nastavi u trajanju od 8 nastavnih sati. Teorijska nastava i/ili obnavljanje znanja provodi se isključivo temeljem odobrenih edukativnih materijala. Postupak provjere stečenog znanja obavlja se pred ispitnom komisijom. Nakon uspješno položenog ispita, polaznik dobiva Potvrdu o stečenom znanju koja vrijedi 5 godina.

Teorijska nastava se sastoji od osnovnog i posebnog dijela:
◾Posebni dio I – Proizvodnja ili promet kozmetičkih proizvoda
◾Posebni dio II – Djelatnost pružanja usluga njege ili uljepšavanja lica i tijela i obnavljanja poslova unošenja boja i stranih tijela u sluznice

Osnovni dio tečaja se pohađa četvrtkom i petkom kroz ukupno 6 školskih sati.

Posebni dio tečaja se pohađa petkom kroz ukupno 2 školskih sati.

Prvo polaganje tečaja o stjecanju potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti osoba koje obavljaju poslove u proizvodnji i osoba koje se bave djelatnosti pružanja usluga njege ili uljepšavanja lica i tijela, kao i osobe koje obavljaju poslove unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice potrebno je proći putem teorijske nastave u trajanju od 8 sati.

Nakon isteka pet godina,prilikom obnove znanja, polaznici su obvezatni polagati posebni dio putem web edukacije, koristeći pri tom odobrene edukativne materijale.

Provjera znanja se organizira pred ispitnom komisijom četvrtkom u 9.00 h u NZZJZ PGŽ, Krešimirova 52 a u Rijeci.

Za prvi mjesec 2020. raspored predavanja je slijedeći:


9. i 10.012020.

16. i 17.01.2020.

Sve potrebne upute i predbilježba za tečaj mogu se dobiti u sjedištu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Epidemiološki odjel, soba 7A, kao i u svim njegovim ispostavama.

Prijava za tečaj podnosi se putem pravne odnosno fizičke osobe poslodavca kod koje je radnik zaposlen ili osobno.


Prijave će se zaprimati osobno, putem e-pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   te faksom na broj 051/425-342

Za sve informacije možete nam se obratiti na telefon 051/358-717 ili na mobitel 091/1207-606

Kontaktirali smo ZZJZ PGŽ s ciljem organiziranja zajedničkog predavanja za naše članove na našem području i dobili odgovor da izlaze na teren ukoliko se skupi 30-tak članova.

Pozivamo stoga sve zainteresirane  članove Ceha frizera i kozmetičara da se prijave na mail     Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ukoliko su zainteresirani za organizirano prisustvovanje tečaju higijenskog minimuma.

Gastro lutalica

200x120

Gospodarski vodič 2017

vodic

Za preuzimanje klikinte na sliku

Glasilo EHO

  • 1
  • 2
Best UK Bookis l.betroll.co.uk Ladbrokes
  • Matejna
  • Manifestacije
  • Majevica
  • Konobe
  • Maškare

Kotlić 2019. Kotlić 2018. Kotlić 2016.

 

Svečana sjednica 2019. Humanitarna manifestacija 5.3.2019 i paljenje Pusta
Svečana sjednica 2018. Poduzetnički dan 2016.
Radionica e-račun Poduzetnički dan 2018.
 

 

2016. 2015.

 

Dalibor Ožanić Ervin Tomić Tomislav Širola
 
Haris Jurada Boris Sušanj Dalibor Mladenić
Boris Radović Beli

 

Maškare 2013. Maškare 2015. Najbolje maškarani prostor 2016.

 

How to get bonus http://w.betroll.co.uk/ Will Hill
udruzenje.info koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se