Javni poziv za sudionike fokus grupa za izradu standarda zanimanja

Obavještavamo vas da je objavljen javni poziv za sudionike fokus grupa za prilagodbu ankete za izradu standarda zanimanja u sklopu projekta Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada, u kojem je HOK partner.

Fokus grupe se formiraju za izradu sljedećih zanimanja: automehatroničar, brodograditelj, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, kovač, limar, serviser karoserije motornih vozila, strojobravar, proizvođač i monter PVC i aluminijske stolarije.

Zadaća članova fokus grupe je da pod vodstvom stručnjaka izgeneriraju ključne poslove, znanja i vještine u svrhu izrade standarda zanimanja.

U tu svrhu organizirat će se nekoliko sastanaka na kojima će im se prvo detaljno objasniti što se od njih očekuje te na koji će način raditi, a potom će po uputama stručnjaka raditi na tome da prilagode anketu o standardu zanimanja (koja je opći okvir za sva zanimanja) za zanimanje za koje se prijavljuju.  Od sudionika se očekuje da isključivo daju doprinos svojim stručnim znanjem o zanimanju u kojem rade odnosno zapošljavaju. Sve zadaće popisane su u javnom pozivu.

HOK iz projekta pokriva troškove puta na te sastanke, te po potrebi smještaja. Osim toga, svakom sudioniku se po završetku rada preko ugovora o djelu isplaćuje 6.000,00 kn bruto.

Sudionici fokus grupe mogu biti: radnici koji rade u zanimanju za koje se prijavljuju, ili u srodnom zanimanju (srodna zanimanja popisana su u javnom pozivu) ili poslodavci koji zapošljavaju u zanimanju za koje se prijavljuju, ili u srodnom zanimanju.

Radnici trebaju imati status zaposlene osobe, a poslodavci trebaju obavljati gospodarsku djelatnost u zanimanju za koje se prijavljuju, ili srodnom zanimanju, što trebaju dokazati izvatkom iz sudskog ili obrtnog registra. Prednošću se smatra ako poslodavci sudjeluju u obrazovanju i osposobljavanju (npr. naukovanju), što trebaju dokazati odgovarajućim dokumentima.

Za prijavu je potrebno priložiti:

-          ispunjen prijavni obrazac koji se sastoji od 3 stranice, između ostalog i od životopisa i motivacijskog pisma u kojem trebaju opisati svoj doprinos fokus grupi te viziju modernizacije sustava strukovnog obrazovanja izradom i razvojem novih standarda zanimanja  

-          elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranima u matičnoj evidenciji HZMO-a

-          svi trebaju priložiti suglasnost ovlaštene osobe ustanove u kojoj rade za sudjelovanje u radu fokus grupe na kojoj trebaju biti navedeni vrsta posla koju kandidat za njih obavlja i trajanje radnog odnosa

-          poslodavci trebaju priložiti izvadak iz sudskog ili obrtnog registra

-          ako je primjenjivo dokument (izjava, potvrda, ugovor) kojim se dokazuje sudjelovanje u obrazovanju za zanimanje za koje se prijavljuje, ili srodno zanimanje

Prijave se vrše do 19. studenog 2019. isključivo e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a svi dokumenti šalju se u PDF formatu.

Molimo vas da identificirate moguće sudionike fokus grupe, obavijestite ih o javnom pozivu te im pomognete u ispunjavanju i pripremi dokumentacije. Molimo vas da također vodite računa o ranije navedenom roku.

Sve dodatne informacije možete pronaći u samom javnom pozivu koji se nalazi na linku: https://www.hok.hr/press/novosti/javni_poziv_za_prijavu_kandidata_za_sudionike_fokus_grupe_za_prilagodbu_ankete_o_standardu_zanimanja_sektor_strojarstvo_brodogradnja_i_metalurgija

Na istom linku se nalazi i prijavni obrazac.

Gastro lutalica

200x120

Gospodarski vodič 2017

vodic

Za preuzimanje klikinte na sliku

Glasilo EHO

  • 1
  • 2
Best UK Bookis l.betroll.co.uk Ladbrokes
  • Matejna
  • Manifestacije
  • Majevica
  • Konobe
  • Maškare

Kotlić 2019. Kotlić 2018. Kotlić 2016.

 

Svečana sjednica 2019. Humanitarna manifestacija 5.3.2019 i paljenje Pusta
Svečana sjednica 2018. Poduzetnički dan 2016.
Radionica e-račun Poduzetnički dan 2018.
 

 

2016. 2015.

 

Dalibor Ožanić Ervin Tomić Tomislav Širola
 
Haris Jurada Boris Sušanj Dalibor Mladenić
Boris Radović Beli

 

Maškare 2013. Maškare 2015. Najbolje maškarani prostor 2016.

 

How to get bonus http://w.betroll.co.uk/ Will Hill
udruzenje.info koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se