OBAVIJEST O SMANJENJU POREZA U UGOSTITELJSTVU

Usvojen je zahtjev Hrvatske obrtničke komore (HOK) o smanjenju poreza s 25% na 13% u ugostiteljstvu! Ustrajno zalaganje HOK-a urodilo je plodom i napokon je ugostiteljima snižavanjem stope PDV-a s 25% na 13% na pripremu i posluživanje hrane omogućena konkurentnost u odnosu na zemlje u okruženju.

Nadalje, HOK smatra da su neke od predloženih mjera djelomično i nejasno rješenje za stvarno rasterećenje gospodarstva. Ipak, vjerujemo da će se postići konsenzus i oko drugih traženih mjera potrebnih našim obrtnicima.

Iste bi sinergijskim učinkom omogućile konkurentnije poslovanje, a time i viši životni standard svih građana Republike Hrvatske. Za te mjere rasterećenja Hrvatska obrtnička komora će i dalje nastaviti lobirati.

HOK i dalje ustraje s traženjem da se porez s 25% ne snižava na 24% jer smatramo da od istog neće biti nikakve posebne koristi već će se samo dodatno opteretiti gospodarstvo u prilagodbi poslovnih knjiga. HOK očekuje i da će se razmotriti i smanjenje poreza na dohodak koje će omogućiti povećanje plaća za veću neto plaću za oko 1,2 milijuna građana.

S poštovanjem,

HOK