Želim biti MAJSTOR - Dani obrtništva i poduzetništva

Promocija strukovnih zanimanja
 
            U sklopu promocije strukovnih zanimanja na području Primorsko-goranske županije, Obrtnička komora PGŽ ove godine planira održati manifestacije “Dan obrtništva i poduzetništva”, u dva termina:           
                                  

20.03.2019, godine, s početkom u 10.30, Art kino Croatia, Rijeka, Krešimirova 2

05.04.2019. godine, s početkom u 10.30, Art kino Croatia, Rijeka, Krešimirova 2

 
Manifestacija je namijenjena učenicima 7. i 8. razreda, a program događanja je sljedeći:
 
-       Prikaz edukativnih filmova
-       Prikaz promotivnih filmova koje su pripremile pojedine strukovne škole
-       Predstavljanje uspješnih obrtnika, poduzetnika i učenika strukovnih škola, s područja PGŽ-a.
 
Cijeli program i ove godine vodit će Dražen Turina Šajeta, te će biti i zabavnog karaktera.
 
Molimo da provjerite s osnovnim školama na vašem području, postoji li interes da posjete manifestaciju “Dan obrtništva i poduzetništva”, s učenicima osmih razred, te u kojem bi se broju odazvali. Naime, broj mjesta u Art kinu je ograničen na 315 mjesta. Za učenike i profesore osnovnih škola organizirat će se (osigurati) besplatni prijevoz od škole do Art kina u Rijeci i nazad do škole, od strane Obrtničke komore PGŽ.
 
Molimo da upozorite škole da zbog organizacije prijave točan broj učenika i profesora koji će prisustvovati manifestaciji.
Popis škola i broj učenika koji žele sudjelovati na manifestaciji, molimo dostavite u komorski ured, kako bi se rezervirala mjesta u Art kino, te na vrijeme osigurao odgovarajući prijevoz učenika. Također, molimo da škole dostave podatak o kontakt osobi s kojom se mogu dogovoriti pojedinosti oko dolaska učenika u Art kino (ime i prezime, broj telefona).
Napominjemo kako ćemo ove godine rezervirati autobuse već potkraj veljače 2019. godine, stoga nam je važno da se ranije kontkatiraju šklole i provjeri njihova zainteresiranost za dolazak na manifestaciju.
 
 Obrazac za prijavu u PDF formatu preuzmite klikom OVDJE
 
 
Posjet osnovnim školama na području PGŽ-a, s ciljem promocije upisa učenika u strukovna zanimanja i strukovne škole ove godine je planiran prema sljedećem rasporedu:
 1. 1.Udruženje obrtnika Krk u suradnji sa Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir i OK PGŽ, organizirat će promociju upisa učenika i prezentaciju obrtničkih zanimanja, u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir. Kako se radi o otoku, načelnici pojedinih općina u želji da učenici ostanu na otoku smatrali su da je ovakav način promocije najadekvatniji. U samoj Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir predstavit će se i ostale strukovne škole s područja PGŽ-a, koje imaju različite programe obrazovanja u odnosu na srednju školu na Krku. Realizacija promocije održat će se u veljači 2019. godine.
 2. 2.Udruženje obrtnika Crikvenica – organizirat će u dogovoru s OK PGŽ posjet osnovnim školama. U pojedinim osnovnim školama organizirat će se “male” radionice za pojedina zanimanja, kako bi učenici stekli što kvalitetniji uvid u strukovna zanimanja (npr. izrada pašte od tijesta, sastavljanje i izrada predmeta od različitih materijala i sl.). Vrijeme realizacije: kraj siječnja/početak veljače 2019. godine.
 3. 3.Udruženje obrtnika Rijeka – udruženje će tijekom travnja organizirati posjete osnovnim školama na svom području zajedno sa strukovnim školama i obrtnicima, za roditelje učenika osmih razreda i učenike osmih razreda.
 4. 4.Udruženje obrtnika Opatija – shodno dosadašnjoj suradnji posjetit će se zainteresirane osnovne škole na području udruženja s obrtnicima i profesorima strukovnih škola.
 5. 5.Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje – održalo je promocijske aktivnosti u osnovnim školama tijekom listopada 2018. godine, te u sklopu Poduzetničkog dana u sklopu Matejne – posjet osnovnim školama, prezentacije na sajmu.
 
Kako je glavna manifestacija “Dan obrtništva i poduzetništva”, prvi nam je cilj da se motiviraju učenici osmih razreda osnovnih škola da pogledaju program u Art kinu. Tamo gdje bude interes osnovnih škola da se dođe u pojedina razredna odjeljenja učenika osmih razreda kako bi se predstavile strukovne škole, nastojat će se dogovoriti dolazak.
 
Vrijeme obilazaka u osnovnim školama, gdje će se uključiti OK PGŽ, bit će dogovoreno tijekom siječnja, veljače i manjim dijelom u ožujku (tijekom travnja i svibnja provode se majstorski ispiti i ispiti o stručnom osposobljavanju – provodi ga Obrtnička Komora PGŽ od 1.4.2019. – 10.5.2019., a početkom ožujka aktivnost Dan poduzetništva i obrtnišva je u svojoj provedbi prema već navedenim terminima).
Također, u dogovoru s ravnateljima pojedinih osnovnih škola gdje neće biti moguć dolazak (jer na području naše županije imamo preko 60 osnovnih škola), dostavit će se naši promotivni filmovi i materijali koje će prezentirati psiholozi i pedagozi tijekom profesionalne orijentacije. Ističemo kako s pojedinim pedagozima i psiholozima u osnovnim školama imamo iznimno dobru suradnju, te će se rado uključiti i promovirati strukovna zanimanja.
 
 
 
 
 
Ostalo – dolasci u Art kino – osnovne škole:
 
Obrtnička komora PGŽ dogovorit će dolazak Osnovne škola Frane Petrića s Cresa i Osnovne škole Maria Martinolića – Mali Lošinj u Art kino, slijedom njihovog upita iz 2018. godine.
 
Dolazak Osnovne škola I.G. Kovačića Vrbovsko (zajedno s područnim školama), u Art kino Croatia, dogovorit će se putem Udruženja obrtnika Vrbovsko.
 
Obrtnička komora PGŽ dogovorit će dolazak u Art kino i za sljedeće škole:
-       Osnovnu školu u u Delnicama, OŠ Ivana Gorana Kovačića
-       Osnovna škola Ivana Mažuranića, Novi Vinodolski
-       Osnovna škola Ivana Rabljanina, Rab
-       Osnovna škola Petar Zrinski, Čabar.
 
 
Izložba:
Ono što nas posebno veseli ove godine je izložba koju će OK PGŽ organizirati na gradskom Korzu, na velikim postamentima putem kojih će se promovirati upisi učenika u strukovna zanimanja. Na izložbi će biti predstavljeni učenički i obrtnički radovi, strukovne škole. Izložba će se održati od 24.04. – 03.05.2019. godine, Korzo grada Rijeke.

 

Gastro lutalica

200x120

Gospodarski vodič 2017

vodic

Za preuzimanje klikinte na sliku

Glasilo EHO

 • 1
 • 2
Best UK Bookis l.betroll.co.uk Ladbrokes
 • Matejna
 • Manifestacije
 • Majevica
 • Konobe
 • Maškare

Kotlić 2019. Kotlić 2018. Kotlić 2016.

 

Svečana sjednica 2019. Humanitarna manifestacija 5.3.2019 i paljenje Pusta
Svečana sjednica 2018. Poduzetnički dan 2016.
Radionica e-račun Poduzetnički dan 2018.
 

 

2016. 2015.

 

Dalibor Ožanić Ervin Tomić Tomislav Širola
 
Haris Jurada Boris Sušanj Dalibor Mladenić
Boris Radović Beli

 

Maškare 2013. Maškare 2015. Najbolje maškarani prostor 2016.

 

How to get bonus http://w.betroll.co.uk/ Will Hill
udruzenje.info koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se