Besplatna izrada i hosting web stranice u cilju kvalitetne prezentacije poslovanja

Web stranice odnosno Poslovni Adresar je projekt Hrvatske obrtničke komore započet 2005. godine s namjenom promicanja obrta putem web stranica. Za članove koji pravodobno podmiruju svoje obveze prema Komori, usluga objave Web stranice je besplatna.
Prostor za stranice trenutno nije ograničen. Usluga ne uključuje instalaciju sustava za upravljanje web stranicama (WordPress, Joomla, ...), niti uslugu hostinga sadržaja stranica u bazi podataka (dinamičke stranice). O projektu možete pročitati na http://com.hok.hr/help/pahelp_about.html gdje možete i preuzeti obrazac zahtjeva.

Obrtnici mogu:

a)  prijaviti postojeće web stranice koje se nalaze na drugim web poslužiteljima  u Poslovni adresar HOK-a (na obrascu pod 7. upisuju svoju  stojeću adresu iza http://);

b)  dobiti prostor na com.hok.hr prostor za svoje nove web stranice  (na obrascu pod 7. upisuju traženu adresu iza http://com.hok.hr/web/[tražena adresa]  uz uvjet ako je tražena adresa slobodna)
Osnovna stranica obrta  se izrađuje automatski iz podatka s obrasca Zahtjeva.
Nakon objave stranice,  vlasniku obrta dostavljamo korisničko ime i zaporku kako bi putem FTP servisa mogli postavljati nove i ažurirati postojeće web stranice.

c) za obrtničke stranice koje se nalaze com.hok.hr/web/[tražena adresa], a želi se iste objavljivati na vlastitoj domeni, vlasnik obrta može dostaviti presliku rješenja za svoju domenu u HOK.

Nakon dostave preslike rješenja, postavljamo hosting domene http://www.[moja-domena].hr  obrtnika na već postojeće sadržaje http://com.hok.hr/web/[tražena adresa].

Primjeri:
primjer za a)  obrtnik ispunio zahtjev a stranice i domenu  http://www.gena-trogir.com/
- nalazi se u  Web PA i preko Google upita "obrt gena stilizirana svečana odijela" prvi pokazivač je na HOK stranice.

primjer za b)  osnovna stanica iz obrasca http://com.hok.hr/web/kovac/
- obrtnik nije promijenio automatsku-osnovnu.
primjer za b)  promijenjena osnovna stanica iz obrasca http://com.hok.hr/web/aha/
- obrtnik promijenio automatsku-osnovnu i napravio vlastiti portal.

- obrtnik ima besplatni prostor kod HOK i hosting svoje domene kod HOK,  http://www.feroz.hr/ i http://com.hok.hr/web/feroz/ su isti sadržaji.

Hosting web stranica na vlastitoj domeni kod HOK-a

Kao obrtnica imate pravo na besplatnu vlastitu domenu u HR prostoru.

Kako možete ostvariti pravo na besplatnu domenu možete pročitati na http://infos.hok.hr/content/view/full/1454

Za dodatna pitanja, slobodno  kontaktirajte.

S poštovanjem,

Služba za informatiku